DHZ skyline deventer

Logo 30Welkom bij De Deventer Hanzezangers

In 1990 tijdens de Internationale Hanzedagen in Deventer is het idee ontstaan om een koor op te richten dat de stad Deventer op de Internationale Hanzedagen extra zou kunnen promoten. Dit idee is uitgewerkt waarna, in het jaar 1993, het koor de Deventer Hanzezangers is opgericht. Een van de oprichters was o.a. Günter Kropp, bij eenieder wel bekend als de Deventer Stadsomroeper en erelid van de Hanzezangers.

Het koor bestaat op dit moment uit 21 zeer enthousiaste leden, 18 zangers en 3 muzikanten, die maar een doel hebben en dat is de mensen te vermaken. Het koor geeft dan ook regelmatig concerten in Deventer en omstreken, maar is zeer vermaard in het buitenland. Het repertoire van de Deventer Hanzezangers bestaat uit gezellige Nederlandse, Duitse en Engelstalige nummers.

De relatie met de Hanze is zeer sterk, want de Deventer Hanzezangers treden vaak op in de diverse steden in Noord-Europa, waar traditionele Hanzefeesten worden gehouden. Ook zijn ze een vast onderdeel van de Internationale Hanzedagen, die elk jaar worden gehouden in een stad, aangewezen door De Hanze. 

DHZ 30 jaar